U trendu

„Svi smo mi ljudi, retko ko je čovek…“

Momak koji je poklonio patike ženi koja prosi u autobusima i koji je time pobrao simpatije i divljenje cele Srbije, zove se Rade Jovanović i ima 20 godina, a živi kao podstanar.

„Kada sam je video bosu, neke emocije su proradile u meni i rekao sam sebi da moram, da imam ogromnu želju da joj pomognem u smislu da nađem neku obuću da ima da obuje, da joj ne bude hladno. Na poslu sam imao neke stare patike koje sam poneo i tih par dana dok je nisam sreo ponovo, ja sam nosio u rancu te patike“, rekao je Jovanović za RTS.

Žena o kojoj je reč, koja sa decom živi od milostinje, Danijela, reagovala je, rekao je, kako se i nadao.

„Ona je bila oduševljena, oči su joj se caklile i zaista to nešto moje malo njoj je predstavljalo ceo svet. Ona je unutra mnogo čistija od nekih lažnih ljudi, koji mirišu veštački spolja. To mi je zaista drago, jer kako god ona izgledala, ona je zaista duša od osobe. Jer svi smo mi ljudi, ali je retko ko čovek“, rekao je Jovanović.

Njegova sestra Nada Jovanović je rekla da je jako ponosna na brata.

„Jako sam ponosna kao sestra i zaista mi je drago što imam takvog brata. Znači mi mnogo zaista i želela bih da poručim ljudima: probudite se već jednom“, rekla je Nada.

Oni žive kao podstanari, bez doma koji je odnela voda u Obrenovcu pre dve godine, a koji takođe nije bio njihov.

Želja mu je da srednju školu, koju je napustio zbog životnih okolnosti, završi vanredno jer radi, i da potom upiše frizersku akademiju, o kojoj, kako kaže, sanja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar