U trendu

Tači: Pomirenje nema alternativu

Predsednik Kosova Hašim Tači je ocenio je danas da odluka o pregovorima sa Srbijom nije bila laka, ali da je bila najbolja odluka za dva naroda i dve države, kao i za narode regiona i da pomirenje nema alternativu.

„Posle jednog veka sukoba postigli smo prvi mirovni sporazum izmedju Kosova i Srbije koji ima za cilj normalizaciju odnosa i na kraju pomirenje izmedju dva naroda pod rukovodstvom Evropske unije i podrškom Sjedinjenih Američkih Država“, napisao je Tači na Fejsbuku povodom treće godišnjice potpisivanja prvog sporazuma Kosova i Srbije u dijalogu pod okriljem Evropske unije.

On je istakao da iako su oči okrenute ka boljoj budućnosti za narod i državu, nikada neće biti zaboravljeno kroz šta su sve prošli.

„Da bi se obezbedili da prošlost ne dovede u pitanje našu budućnost normalizacija i pomirenje treba bude izgradjeni na pravdi za sve žrtve i da se otkrije sudbina svih nestalih“, naveo je Tači.

On je napisao da to treba da se ostvari dinamičnijim dijalogom, efikasnijom primenom sporazuma i da se sa procesa normalizacije prodje u proces pomirenja medju državama i narodima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar