U trendu

Tači sutra sa poslanicima DPK o Specijalnom sudu

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) i prvi zamenik premijera Hašim Tači zakazao je za sutra u 10.00 sastanak sa poslanicima svoje stranke na kome će glavna tema biti formiranje Specijalnog suda za zločine pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), piše agencija Kosovapres pozivajući se na izvore iz DPK.

Pozivajući se izvor iz DPK, agencija piše da su poslanici te stranke još uvek podeljeni po pitanju usvajanja amandmana na Ustav Kosova, koji bi omogućio formiranje Specijalnog suda i da se ne zna hoće li oni koji su prošli put glasali protiv usvanja amandman promeniti mišljenje.

„Konsultacije su u toku. Razgovara se sa međunarodnim faktorima, sa poslanicima koji nisu glasali, sa Hašimom Tačijem, sa predsednikom parlamenta Kadrijem Vejseljijem. Za sutra je zakazan sastanak parlamentarne grupe na kojoj ćemo razgovarati o Specijalnom sudu. Još uvek ima kolebanja, videćemo šta će se sutra dogoditi“, naveo je izvor Kosovapresa.

Izglasavanje amandmana nije uspelo 29. juna, jer je sedam poslanika DPK glasalo protiv, dva su bila uzdržana, a četvorica poslanika ove stranke nisu došla na sednicu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar