U trendu

Tasovac ne poznaje stanje u medijima

Novinari okupljeni oko inicijative „Novinari ne kleče“ ocenili su danas da to što ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac neće da se sastane s predstavnicima inicijative dokaz da ne poznaje stanje u medijima, kao i da je nezainteresovan za posao za čije obavljanje ga plaćaju gradjani.

Inicijativa je 26. februara u Ministarstvu predala zahtev za sastanak sa Tasovcem i navela da on kao ministar zadužen za oblast informisanja, snosi najveću odgovornost za loše stanje u medijima i da treba u što kraćem roku da zakaže sastanak sa njihovom delegacijom u kojoj bi bilo osam novinara iz čitave Srbije.

Tasovac je juče u intervjuu za portal Insajder.net rekao da je Inicijativa „performans u kojem on ne želi da učestvuje i da nema nameru da razgovara sa njihovom delegacijom jer već razgovara sa novinarskim udruženjima koja su, prema njegovom mišljenju legitimni predstavnici“.

„Time je ministar, osim elementarnog nevaspitanja, budući da samoj Inicijativi do danas nije upućen nikakav odgovor iz Ministarstva na naš zahtev za sastanak sa njim, pokazao i potpuno nepoznavanje stanja u medijima i položaja novinara u Srbiji, kao i nezainteresovanost za posao za čije obavljanje ga plaćaju gradjani. Ne želimo da nagadjamo da li se iza ministrove nezainteresovanosti krije nesposobnost ili kukavilčuk“, naveli su iz Inicijative.

Oni su podsetili da su pre meseca dana Vladi Srbije uputili zahteve čiji je cilj popravljanje položaja zaposlenih u medijima ocenivši da vlada nije pokazala nikakvo interesovanje da sazna više o problemima na koje su im ukazali.

„Ako nešto liči na performans, onda su to partijska privatizacija medija, zatvoreni muzeji, pa i ponašanje samog Ivana Tasovca. A mi od njega nismo tražili performans, već odgovor na jednostavno pitanje: Šta je radio tokom svog mandata na poslu za koji je bio plaćen?“, navodi se u saopštenju inicijative „Novinari ne kleče“.

Oni su izrazili i nadu da se „neko tako nestručan i nezainteresovan“ više nikada neće naći na tako odgovornoj državnoj funkciji i da će budući ministar kulture i informisanja pokazati više interesovanja za medije i novinare.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.