U trendu

Tema sastanka sa Vučićem nisu izbori

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Djordje Milićević izjavio je danas da zahtev lidera socijalista Ivice Dačića za sastanak sa premijerom Aleksandrom Vučićem nema veze sa izborima niti predizbornim koalicijama.

„Dačić je bio potpuno jasan i precizan. Ovo je poziv na razgovor koji će se ticati buduće saradnje i mi verujemo u nastavak jedne uspešne saradnje. Rezultati te saradnje su vidljivi, a taj razgovor je važan zbog budućnosti Srbije i u interesu gradjana“, rekao je Milićević novinarima u skupštini.

Na pitanje zašto se baš sada traži održavanje sastanka, on je naveo da bi to isto pitali i da je sastanak tražen ranije i napomenuo da tema nisu izborne i predizborne koalicije i nastup na izborima.

„O tome ćemo razgovarati i analizirati situaciju kada se izbobri raspišu“, istakao je Milićević.Ministar spoljnih poslova i predsednik SPS Ivica Dačić juče je na sednici predsedništva stranke izjavio da će od premijera Aleksandra Vučića zatražiti hitan sastanak o budućoj saradnji SPS i Srpske napredne stranke, a „u interesu Srbije i njene budućnosti“.

Vučić je danas najavio da će uskoro razgovarati sa koalicionim partnerima, predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem i Pokretom socijalista Aleksandrom Vulinom.

Pojedini mediji ranije su objavili da je Vučić tražio od socijalista da na narednim parlamentarni izborima nastupe na listi naprednjaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.