U trendu

Tokom vikenda rekordni broj prolazaka na stanici Bubanj Potok

Kroz naplatnu stanicu Beograd – Bubanj Potok ovog vikenda prošlo je 158.914 vozila, čime je ostvaren najveći broj prolazaka otkad postoji ova naplatna rampa, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Za protekla tri dana, kroz četiri najprometnije naplatne stanice u Bubanj Potoku, Nišu, Šidu i Šimanovcima, prošlo je ukupno 392.812 vozila, što je rekordan broj od kad se naplaćuje putarina u Srbiji.

Rekordnom rezultatu doprinela je dobra organizacija rada naplatnih stanica i uvođenje vanrednog režima rada u toku letnje sezone, na kojima je Ministarstvo insistiralo, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, naplatna stanica u Bubanj Potoku primer je dobre organizacije u uslovima letnje sezone i smene turista, jer je otvoreno svih petnaest prolaza i zahvaljujući pojačanom radu inkasanata ne stvaraju se gužve. Tokom vikenda, na naplatnoj rampi Bubanj Potok zabeleženo je oko 10.000 prolazaka više od najprometnijeg vikenda u julu.

Pod velikim opterećenjem tokom vikenda bile su i druge naplatne stanice na ključnim tranzitnim rutama, te je tako kroz naplatnu rampu Nais kod Niša za tri dana prošlo je 101.719 vozila, u Šidu 49.057, a u Šimanovcima 83.122 vozila.

Pored sezonskog povećanja tranzita iz zapadne ka južnoj Evropi uobičajenog u letnjoj sezoni, na gužve utiče i to što je građevinska sezona u punom jeku, a u Srbiji se danas gradi deset puta više nego u 2012. godini.

Ministarstvo će nastaviti da prati funkcionisanje naplatnih stanica u uslovima pojačanog saobraćaja, kako bi se gužve svele na najmanju moguću meru, zaključuje se u saopštenju za javnost.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar