U trendu

Tri opomene i oduzimanje reči Saši Raduloviću

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izrekla je danas šefu poslaničke grupe „Dosta je bilo“ Saši Raduloviću tri opomene zbog ometanja sednice, što je Radulović odbacio uz ocenu da predsednica Skupštine i vladajuća većina ponižavaju i vredjaju poslanike, a da se na to ne reaguje.

Poslanici „Dosta je bilo“ su aplaudirali dok je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović govorio o tome šta je Radulović propustio da uradi dok je bio ministar privrede, a govorio je i o porezu koji Radulović navodno nije platio.

„Saša Radulović nam nije objasnio šta je uradio dok je bio ministar privrede da se reše problemi u Azotari i da se reše problemi u Petrohemiji. A nije nam objasnio ni da li je platio porez u SAD. Vidim da se razume u američki dolar“, rekao je Martinović, na šta su poslanici DJB negodovali.

Radulović je potom prijavio povredu Poslovnika Skupštine jer ga je Martinović vredjao, i negodovao jer predsednica Skupštine nije reagovala na to.

Zatim su se Radulović i Maja Gojković sporili o tome, a zatim mu je ona za svega nekoliko sekundi izrekla tri opomene od kojih je treća oduzimanje reči.

Saša Radulović je rekao novinarima da je predsednica Skupštine povredila Poslovnik jer nije reagovala na uvrede Martinovića i jer mu potom nije dozvolila da govori.

„Ja sam sa (ministrom Dušanom) Vujovićem razgovarao o temi koja je na dnevnom redu i postavio mu pitanje o valutnom riziku u kreditu od milijardu dolara i nakon toga je neko zvao Martinovića, a mi mislimo da se radi o premijeru (Aleksandru Vučiću), i on se onda bez ikakvog osnova javio za reč i počeo najgrublje da vredja“, rekao je Radulović.

Radulović je od Maje Gojković tražio da objasni na osnovu čega mu je izrekla tri opomene, zašto mu nije dala reč kada je tražio, i zbog čega je dopustila Martinoviću da ga vredja.

Radulović je kazao da ne postoji „institut treće opomene“, već da ona može da izrekne jednu opomenu, zatim da oduzme reč i da nekoga udalji sa sednice.

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić je na sednici stao na stranu kolege iz opozicije i negodovao jer predsednica Skupštine nije intervenisala zbog pogrdnih reči Martinovića o Raduloviću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.