U trendu

Tužilaštvo predložilo pritvor za Milosavljevića i još sedam osoba

Tužilastvo za organizovani kriminal predložilo je danas sudu da odredi pritvor za osam osoba, medju kojima je i bivši ministar Slobodan Milosavljević, koje su prethodno saslušane  zbog sumnje da su počinile više krivičnih dela kriminala i korupcije od 2004. godine.

Kako je saopštilo Tužilaštvo, završeno je višesatno saslušanje bivšeg ministra poljoprivrede Slobodana Milosavljevića, njegovog pomoćnika Dušana Protića, kao i Zorana Radomana, Zorana Šćepanovića, Jovana Keravice, Mirjane Spasić, Ilije Radosavljevića i Musulina Gorkog, zbog malverzacije sa poljoprivrednim zemljištem u Novom Sadu.

Posle saslušanja, Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovodjenju istrage i predložilo pritvor za sedmoro osumnjičenih, osim za Musulina Gorkog.

Sumnja se da su oni od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine izvršili nezakonitu zamenu poljoprivrednog zemljišta u svojini privrednog društva „Maxim&Co“, čiji je vlasnik osumnjičeni Zoran Šćepanović i državnog zemljišta u gradjevinskom rejonu Grada Novog Sada čiji je korisnik bila opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

Kako je rečeno u Tužilaštvu, završeno je i saslušanje bivšeg pomoćnika ministra poljoprivrede Dobrivoja Sudžuma koji se sumnjiči da je zloupotrebio položaj i tokom 2007. i 2008. godine korišćenjem podsticajnih sredstava omogućio protivpravnu korist privrednim gazdinstvima.

Tužilaštvo je i u njegovom slučaju donelo naredbu o sprovodjenju istrage i predložilo sudu da mu odredi pritvor. 

Tokom jučerašnje akcije Rezač uhapšeno je 80 osoba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.