U trendu

U 33 škole manje od 400 učenika

Studija mreže predškolskih ustanova i osnovnih škola na teritoriji Beograda pokazala je da 33 škole imaju manje od 400 učenika, ali u ovoj školskoj godini neće biti donete nikakve odluke koje bi remetile navike učenika i njihovih roditelja.

U Gradskom sekretarijatu za obrazovanje portalu Gradski biro (gradskibiro.rs) rečeno je da neće biti donete nikakve odluke koje se tiču nove mreže predškolskih ustanova i osnovnih škola u ovoj školskoj godini, kako se ne bi remetile ustaljene navike djaka i njihovih roditelja neposredno pred početak nove školske godine.

„Studija mreže predškolskih ustanova i osnovnih škola na teritoriji grada Beograda bavila se analizom postojećih stanja mreže, prikazom alternativnih rešenja predškolskog i osnovnog obrazovanja i predlozima modela optimizacije. Analiza postojećih stanja mreže uradjena je na osnovu statističkih i finansijskih podataka za prethodne tri godine. Što se bilo kakvih izmena u školama tiče, gradski organi tek treba u narednom periodu da donesu odluke“, naveli su u sekretarijatu.

Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predvidja da mrežu predškolskih ustanova i osnovnih škola uredjuje lokalna samouprava, na osnovu kriterijuma koje utvrdjuje vlada.

„Grad Beograd kao jedinica lokalne samouprave nema nadležnost za donošenje akta o mreži srednjih škola“, naveli su u Sekretarijatu za obrazovanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar