U trendu

U Beloj Palanci do 15.00 sati glasalo 49 odsto birača

Lokalni izbori u Beloj Palanci na kojima se za 29 odborničkih mandata nadmeće šest stranačkih lista, odvijaju se bez problema na svim biračkim mestima, izjavio je danas predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Djurić.

„Do 15.00 sati na birališta je izašlo 49 odsto od ukupnog broja upisanih birača, izbori se odvijaju bez problema i odziv birača je dobar“, rekao je Djurić agenciji Beta.

U opštini Bela Palanka upisano je 9.623 birača koji odbornike novog saziva Skupštine opštine biraju danas na 37 biračkih mesta, i to 16 u gradu i 21 u selima te opštine.

Na izborima učestvuju liste „Srpska napredna stranka – Aleksandar Vučić“, „Pobeda, Dosta je bilo“, „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, „PUPS – Milan Krkobabić“, „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“ i GG „Demokratska opozicija za Belu Palanku“.

Izbori u Beloj Palanci ponovljeni su jer je Opštinska izborna komisija posle više od 60 prigovora SNS-a i SPS-a poništila rezultate lokalnih izbora od 24. aprila na svih 37 biračkih mesta.

Početkom juna na sednici Opštinskog odbora jednoglasno je doneta odluka da ceo Odbor Socijalidemokratske stranke (SDS) na čelu sa predsednikom Goranom Miljkovićem predje u SNS.

Miljković je posle raspuštanja Opštinskog odbora SNS-a u Beloj Palanci postavljen za poverenika SNS-a u ovoj opštini i imenovan za predsednika opštinske privremene uprave.

Od 2001.godine zbog čestih kriza u funkcionisanju lokalne vlasti u jednoj od najnerazvijenih opština u Srbiji, do sada je pet puta raspuštana lokalna skupština i Vlada Srbije imenovala je privremenu upravu.

Poslednji put vlada je imenovala privremenu upravu u Beloj Palanci u julu ove godine posle poništavanja rezultata lokalnih izbora od 24. aprila na kojima je tada ubedljivo pobedio SDS Borisa Tadića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.