U trendu

U „Beogradu na vodi“ 10 kilometara staza za bicikliste

U okviru komplesa „Beograd na vodi“ biće izgrađeno 10 kilometara staza i ulica namenjenih biciklistima, a Savska promenada će im takođe biti dostupna, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali, povodom kritika pojedinih udruženja biciklista.

Prethodno je Udruženje građana „Ulice za bicikliste“ poslalo saopštenje u kojem tvrdi da je bez najave gradskih službi, postavljanjem ograde zatvorena gradska pešačko biciklistička staza na desnoj obali Save radi izgradnje „ogledne promenade“ za projekat „Beograd na vodi“.

„Ceo projekat Beograd na vodi je posvećen zdravijem i kvalitetnijem životu, pa samim tim i biciklistima“, rekao je Mali novinarima.

On je istakao da su biciklisti i rekreacija bicikom jedan od prioriteta razvoja grada, što znači da će Savska promenada svakako biti na raspolaganju biciklistima, ali i pešacima, kao što je do sada bio slučaj.

Ističući da će u sledećih mesec i po dana biti potpuno rekonstruisano 300 metara promenade, pa će građani moći da vide kako će celo šetalište izgledati u ukupnoj dužini od oko tri kilometra, Mali je rekao da će biti organizovana prezentacija na samoj promenadi.

„Pozivam bicikliste i udruženja biciklista da dođu i vide projekat ‘Beograd na vodi’ i projekat promenade i da se uvere da ih niko ne sprečava da voze bicikl“, naveo je Mali.

On je dodao i da gradski Sekretarijat za saobraćaj smatra da nije bezbedno da se biciklisti kreću Karađorđevom ulicom zbog stepena saobraćaja.

„Ako treba da voze kilometar ili dva duže do mesta gde žele mislim da to vredi i za Beograd i za Beograđane. Dobićemo lepšu promenadu“, naveo je Mali.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar