U trendu

U Kosovskoj Mitrovici bez incidenata za doček

Veliki broj gradjana Kosovske Mitrovice dočekao je Novu godinu po starom, Julijanskom kalendaru uz koncert Željka Joksimovića.

Marko Djurić, direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju koja organizovala doček tzv. Srpske Nove godine u saradnji sa opštinom Kosovska Mitrovica,  ocenio je da su gradjani tog dela zemlje „možda i više nego u ostalim delovima“ ponosni na taj praznik.

„Srpska Nova godina je praznik naše tradicije, našeg sećanja na naše poreklo, na naše korene i na našu duhovnost i zbog toga gradjanima želim da u ponoć pomisle na sve one naše zajedničke snove i stremljenja za bolju budućnost koju želimo da nam se ostvari u Novoj godini“, rekao je Djurić.

Željko Joksimović je pre koncerta kazao da je veoma srećan što je u Kosovskoj Mitrovici.

„Obradovao sam se pozivu Kancelarije za Kosovo i Methohiju da ovde napravimo doček pravoslavne Nove godine. Siguran sam da ćemo napraviti jedno divno veče za pamćenje, koje bi trebalo da postane tradicija što se tiče Kosovske Mitrovice“, rekao je Joksimović.

Publika je na koncertu imala prilike da čuje repertoar pesama koji je pripremljen za predstojeću Joksimovićevu turneju, koja će trajati tri godine.

U Kosovskoj Mitrovici su povodom koncerta i dočeka preduzete rigorozne mere bezbednosti. Veliki broj policajaca bio je prisutan u celom gradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.