U trendu

U petak promenljivo oblačno i malo toplije

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno i malo toplije vreme, iznad većeg dela suvo, samo ujutru i pre podne mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Najniža temperatura biće od 12 do 16 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepeni. Posle podne i uveče očekuje se retka pojava kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom u planinskim predelima.U Beogradu će ujutru biti pretežno oblačno uz moguću slabu kišu, a tokom dana će uslediti postepeno razvedravanje. Najniža temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

U narednih sedam dana u Srbiji će biti pretežno sunčano i toplije s maksimalnom temperaturom za vikend u većini mesta oko 25 stepeni, a tokom naredne sedmice i do 30 stepeni.

Biometeorološka prognoza za petak, 11. septembar

Očekuje se izvesno poboljšanje biometeoroloških prilika koje će doprineti postepenom smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih osoba. U jutarnjim satima oprez se i dalje savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima. Na severu i istoku Srbije tegobe mogu osetiti osobe s respiratornim oboljenjima. Od meteoropatskih reakcija najizraženije mogu biti glavobolja i promenljivo raspoloženje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.