U trendu

U Srbiji nije podignuta optužnica protiv Glavaša

Protiv Branimira Glavaša u Srbiji nije podignuta nikakva optužnica, preneo je „Blic“ pozivajući se na izvor iz vrha domaćeg pravosuđa.

Kako kaže izvor tog lista, ne postoji optužnica u Srbiji protiv Glavaša, verovatno je takva informacija poturena u Hrvatskoj zbog njihove predizborne kampanje.

Jedino što je tačno, navodi se, jeste da je Tužilaštvo za ratne zločine Srbije vodilo istragu i ustupilo dokaze hrvatskim kolegama koje su u Hrvatskoj pokrenule postupak.

Kako je preneo zagrebački ““Jutarnji list““, hrvatski ministar veterana u tehničkoj vladi Tomo Medved obavestio je osnivača desnog Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Glavaša da je Srbija protiv njega podigla optužnicu u skladu sa Zakonom o organizaciji i nadležnosti državnih organa u postupku za ratne zločine.

Medved je Glavašu, inače, osuđeniku za ratne zločine protiv srpskih civila u proteklom ratu, preneo da je resorno ministarstvo 25. jula ove godine od nadležnih hrvatskih organa dobilo informaciju da je Srbija protiv njega optužnicu podigla 2011.

Jutarnji prenosi da se to dogodilo dan pošto se Glavaš požalio da mu hrvatske državne institucije nikada nisu poslale obaveštenje o tome da li se nalazi na nekom od popisa kojim ga Srbija tereti za ratne zločine u vreme ratova 1990-ih.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar