U trendu

U Srbiji se stvara psihoza za naoružavanje

Šefica diplomatije u odlazećoj hrvatskoj vladi Vesna Pusić izjavila je danas da je nabavka raketnih sistema u Hrvatskoj „projekat na dugom štapu“ i da joj se čini da Srbija to koristi za stvaranje psihoze za naoružavanje.

„Meni se čini da je cela galama oko raketnih sistema koje bi Hrvatska nabavila na vrlo dugačkom štapu i pitanje je li to realni projekat… U Srbiji se to stavlja na velika zvona da bi se našlo opravdanje i stvorila psihoza za naoružavanje Srbije i za taj ceo projekat zveckanja oružjem koji se koristi za homogenizaciju“, rekla je Vesna Pusić za televiziju N1 u Zagrebu.

Povodom izjave ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da će bolje saradjivati s novom vladom Hrvatske, ona je ocenila da je to sasvim realno.

„Dve nacionalističke desne vlade imaju medjusobno puno bolje razumevanje za svoje žestoke nacionalističke stavove nego što ima jedna modernija i otvorenija vlada… Veće će biti sličnosti i države će imati slični imidž u globalnoj javnosti nego što imaju danas. Danas Hrvatska ima bitno različitu sliku nego Srbija“, istakla je ona.

Vesna Pusić je izrazila uverenje da se spoljna politika Hrvatske neće kreirati u ministarstvu. „Pretpostavljam da će se kreirati u kancelariji predsednice, a donekle u vladi, ali tamo ne vidim nekoga ko puno o tome zna“, dodala je.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.