U trendu

U subotu izbori u Demokratskoj stranci

Demokratska stranka (DS) sutra će održati prve neposredne stranačke izbore, na kojima će članovi DS birati predsednika stranke i potpredsednike.

Kandidati za predsednika DS-a su Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Zoran Lutovac i Srboljub Antić.

Za pet potpredsedničkih mesta boriće se 12 kandidata: Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Džajić, Nada Kolundžija, Nadja Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.

Pravo glasa ima 18.300 birača koji su popunili registracioni obrazac, uplatili članarinu i nisu prešli u neku drugu stranku.

Predsednik Ogranizacionog odbora za sprovodjenje izbora u DS Branimir Kuzmanović rekao je agenciji Beta da se za učešće na izborima prijavilo 21.400 njih, ali da 3.000 nije ispunilo neophodne uslove.

Prema njegovim rečima, glasaće se na oko 130 biračkih mesta koja se otvaraju u 10 časova, a zatvaraju u 20 časova.

Glasački listići danas će biti distribuirani do svakog opštinskog odbora gde postoje biračka mesta.

Kuzmanović je rekao da će nezvanični rezultati izbora biti saopšteni u centrali stranke u Beogradu oko 22 časa, dok se zvanični mogu očekvati bar dva dana nakon izbora, odnosno dok se ne prikupe zapisnici sa svih biračkih mesta.

Ako niko od predsedničkih kandidata ne bude u prvom krugu izbora osvojio više od 50 odsto glasova, posle dve nedelje biće održan drugi krug izbora u kome će učestvovati dva kandidata koji su osvojili najviše glasova.

Dan u kome se izbori održavaju ima simbolično značenje jer je DOS 24. septembra pre 16 godina na izborima pobedio režim predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar