U trendu

Ukinuta pretplata i bife službenicima uprave Vranja

Portparolka Gradskog veća u Vranju Zorica Jović izjavila je danas da je ukidanje besplatnog korišćenja opštinskog bifea i limita za mobilne telefone zaposlenima u gradskoj upravi u Vranju deo mera štednje koje sprovodi nova gradska vlast u Vranju.

Zorica Jović je agenciji Beta kazala da su gradonačelniku i odredjenim službenim licima mesečni limiti smanjeni za više od 50 odsto.

Ona je rekla da je u proteklom periodu korišćenje opštinskog bifea do odredjenog iznosa za sve zaposlene bilo besplatno, a da od 1. novembra zaposleni u opštini iz svog džepa plaćaju njegovo korišćenje.

„Svako iz opštine mora da plati svoj račun za ono što naruči iz opštinskog bifea. Besplatno korišćenje bifea ukinuto je bukvalno za sve zaposlene u lokalnoj administraciji osim za kabinet gradonačelnika i kabinet načelnika gradske uprave, i kada su u pitanju poslovni sastanci“, kazala je Zorica Jović.

Ona je navela da su rigorozne mere štednje, koje su osetili zaposleni u lokalnoj administraciji uvedene zbog velikih dugova koje je sadašnja gradska vlast nasledila od prethodne lokalne administracije.

„Plaćeni limit za poslovne mobilne telefone ukinut je gradskim većnicima, pomoćnicima gradonačelnika i zaposlenima u gradskoj upravi.

Grad će plaćati pretplatu za mobilne telefone samo gradonačelniku i nekim službenim licima kojima je neophodno, ali i za njih su limiti smanjeni za po 50 odsto“, rekla je ona.

Zorica Jović je rekla da je ograničena i upotreba fiksnih telefona u kancelarijama gradske uprave.

„Ukidanje odnosno smanjenje limita za mobilne telefone će stupiti na snagu od 1. decembra“, rekla je ona i dodala da će se mere štednje odraziti i na sve budžetske korisnike, koji će morati da smanje svoje finansijske planove za 2017. godinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.