U trendu

Ukinuti politički profesionalizam u Gornjem Milanovcu

Demokratska stranka Srbije (DSS) iz Gornjeg Milanovca zatražila je od lokalnog parlamenta da se, u cilju štednje i smanjenja broja plaćenih funkcija, ukine profesionalno radno mesto predsednika Skupštine opštine.

Predsednik Odborničke grupe DSS Dušan Djurović predao je zvaničnan zahtev da se, na sednici Skupštine opštine u petak, odluči da ubuduće „predsednik Skupštine nije na stalnom radu u Opštini“.

On je rekao da najava otpuštanja u javnom sektoru, posebno nestručnih kadrova, mora da podje od ličnog primera i da predsednik Skupštine treba da bude volonter čime će se pokazati „iskrena posvećenost reformama“.

„Ukidanjem profesionalnog mesta predsednika za godinu dana je ušteda oko pet miliona dinara, jer samo presedava sednicama a sve pripremaju stručne službe, i nestalo bi sekretarice, vozača i putničkog vozila“, rekao je Djurović.

On je za agenciju Beta izjavio da sadašnja predsednica Skupštine Jadranka Dostanić (SNS) održava sedam sednica u toku godine a njena plata je oko 120.000 dinara, što je ogroman trošak za gradjane.

Predsednica ima završenu srednju ekonomsku školu a na funkciju je došla sa mesta sekretarice Opštinskog odbora Srpske napredne stranke, koja je manjinski koalicioni partner Socijalističke partije Srbije (SPS).

Odbornici SPS najavljuju da će podržati taj predlog, jer je, kako kažu, u interesu opštinskog budžeta.

Predsednica Jadranka Dostanić odbila je danas da razgovara sa novinarima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.