U trendu

Umesto Svetog Nikole slavi Titovdan

Već 25 godina Dragan Kamaljević (53) iz rudničkog sela Dragolj, 29. novembar, kada se u SFRJ obeležavao Dan Republike, slavi kao krsnu slavu umesto Svetog Nikole.

Kako je izjavio za agenciju Beta, današnju slavu nazvao je Titovdan „u znak sećanja na vreme mira, zajedništva i sveukupnog razvoja, a posebno što je tada stvorena republika umesto monarhije“.

„Odrastao sam u tom periodu i zapamtio sve najlepše, a velika ideja koja je srušena iz ličnih sujeta, uz pomoć inostranstva, mislim da nije zauvek nestala i zbog toga ovaj dan slavim kao krsnu slavu“, kazao je Kamaljević.

Danas je jubilarna slava, četvt veka, i očekuje preko 30 gostiju, a u slavskoj sobi, na zidu je okačena velika Titova fotografija, u uni=formi, i zastava trobojka sa petokrakom.

Dragan Kamaljević je osnivač Socijalističke partije Srbije (SPS) u rudničko-takovskom kraju i na svim višestranačkim izborima dobijao je najviše glasova i bio odbornik u Skupštini opštine.

Prošlog meseca odlukom Opštinskog odbora isključen je iz SPS, posle javne kritike predsednika Jovice Carevića protiv koga je podneo i krivičnu prijavu, zbog zloupotrebe službenog položaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.