U trendu

UNS: Gradonačelnik Zaječara odbio zahtev da rad medijske komisije bude javan

Udruženje novinara Srbije (UNS) navelo je danas da gradonačelnik Zaječara Velimir Ognjenović ne dozvoljava javnost rada medijske komisije koja ocenjuje medijske projekte, odnosno da je odbio zahtev Koalicije novinarskih medijskih udruženja da rad komisije bude javan. 

„Ne dolazi u obzir da rad bude javan. Ne želim da bilo ko prisustvuje radu komisije i da ih ometa. Neću ni ja da ih vidim, niti bilo ko iz gradske uprave. Oni će sami da rade i niko drugi ne može da bude prisutan. Ja sam gradonačelnik, to je moj stav i ja imam pravo da to ne dozvolim“, rekao je Ognjenović na pitanje UNS-a da li predstavnici Koalicije mogu da prisustvuju sednici komisije.

Na konstataciju da predstavnici javnosti neće ometati rad komisije, već samo pratiti njihov rad i ocenu projekata, kao i da je rad komisije u Nišu na zahtev Lokalnog antikorupcijskog foruma bio javan, Ognjenović je ponovio da je to „uticaj na komisiju“ i da to „neće dozvoliti“.

Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja čine UNS, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Lokal pres.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.