U trendu

UNS: Kazniti napadače na novinare Jugmedije i Politike

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je danas napad na urednicu portala Jugmedija Milicu Ivanović u Vučju i ekipu Politike u Beogradu i zatražilo da počinioci budu kažnjeni u skladu sa zakonom.

„UNS podseća da je Krivičnim zakonikom propisano da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i očekuje od nadležnih da što pre otkriju odgovorne i procesuiraju ih u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju.

Urednicu portala Jugmedija Milicu Ivanović napao je juče, na novinarskom zadatku, rukovodilac hladnjače „Porečje“ iz Vučja Goran Živković. Kako je Ivanovićeva navela, on ju je prvo uhvatio za vrat i tražio da napusti krug fabrike, a zatim je vređao, pretio joj i pokušavao da joj otme fotoaparat.

Direktor hladnjače Nebojša Videnović rekao je za UNS da je „iznenađen jučerašnjim incidentom i da mu je žao što se to desilo“ i dodao da će radnik biti kažnjen, a da nadležni organi treba da odrade svoj posao.

Novinarsku ekipu Politike juče je, dok su pokušavali da dobiju informacije o eksploziji bombe na Vračaru, napao stanar zgrade ispred koje se desila eksplozija. On ih je pozvao u stan, gde ih je, prema njihovim rečima, držao zatvorene 15 minuta i pretio im, navodi se u saopštenju.

Napad na Milicu Ivanović osudilo je i Nezavisno udruženje novinara Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar