U trendu

Uprava Policijskog sindikata Srbije štrajkovaće glađu ispred Predsedništva

Policijski sindikat Srbije (PSS) uputio je danas Vladi Srbije i premijeru pismo u kome navode da će zbog loše finansijske situacije i neproferionalizacije rada Ministarstva unutrašnjih poslova Upravni odbor PSS-a stupiti u štrajk glađu 23. novembra ispred Predsedništva.

„Stanje u MUP-u je takvo da je Upravni odbor PSS-a na sednici održanoj 10. novembra u Beogradu, doneo odluku da otpočne štrajk glađu članova Upravnog odbora ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, dana 23. novembra 2015. godine sa početkom u 08.00 časova“, navodi se u pismu koje je objavljeno i na sajtu PSS-a.

Kako se navodi, PSS traži da se u okviru MUP-a formira posebna uprava za oko 3.500 pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, kako bi one ostale u okviru MUP-a, da Zakon o policiji bude analiziran u „realnoj javnoj raspravi“, kako bi se uvažili zahtevi PSS za zaštitu radnika od stalnog snimanja, „otpuštanje za sve i svašta“, nepostojanja zaštite obolelih policajaca i zabrane štrajka.

PSS traži povećanje plata za 10 odsto, vraćanje dnevnica na stari nivo za operativni deo zaposlenih u MUP-u i da policajci budu „osigurani bolje nego što su životinje u MUP-u“.

„Dnevnica onog sa puškom u ruci, u rovu ili ispred huligana sa bakljom nije ista sa onim u službenim kolima na službenom ručku u lepom odelu. 150 dinara za doručak, ručak i večeru je nemoguće. Osiguranje u MUP-u je paradoksalno – bolje je zaštićen konj nego čovek“, navodi se u pismu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar