U trendu

Urednik Telepromptera: Nastaviću da radim svoj posao

Urednik portala Teleprompter Danilo Redžepović ocenio je danas da je nedopustivo da ga ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naziva „banditom“ i vođom „reketaško-banditske organizacije“ jer je objavio nešto što mu se ne sviđa i poručio da neće pokleknuti pred pretnjama, odnosno da će nastaviti da obavlja svoj posao.

„Smatram da je apsolutno nedopustivo da Nebojša Stefanović sa pozicije ministra mene označava kao ‘bandita’ i vođu ‘reketaško-banditske organizacije’. Čvrsto verujem da to nije rečnik koji bi jedan ministar trebalo da koristi prilikom komentarisanja novinara“, naveo je Redžepović u izjavi dostavljenoj medijima povodom, kako je naveo, „malicioznih tvrdnji ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića“. 

Redžepović je ocenio da novi Zakon o javnom informisanju i medijima, kojim se Vlada Srbije hvali, jasno kaže da državnici moraju da trpe kritike i da taj član Zakona državni vrh krši na dnevnom nivou. 

„Pozivam ministra da se upristoji kada daje izjave u svojstvu državnika jer se njegove izjave tumače kao zvaničan stav države. Da li sam ja najveći bandit u ovoj državi jer sam objavio jedan transkript razgovor koji se njemu lično ne dopada? Nije bilo dovoljno što je izneo mišljenje da predmetni dokument nije potekao iz službi bezbednosti, pa je morao da me vređa na najbrutalniji način“, rekao je on i dodao da će, ukoliko Stefanović nastavi da iznosi takve gnusne optužbe na njegov račun, biti primoran da ga tuži, kao i sve ostale. 

Redžepović je izrazio nezadovoljstvo time što je ministar činjenicu da je odbio poligrafsko ispitivanje u javnosti „spinovao“ kao indirektni dokaz da je kriminalac.

„Odbio sam poligrafsko ispitivanje baš zato što nisam kriminalac. Jedini cilj poligrafskog ispitivanja bi bio da otkrijem izvor koji mi je dostavio informacije. To se nikada neće dogoditi, ma koliko mi MUP pretio da će pokrenuti istragu oko utvrđivanja moje eventualne krivične odgovornosti“, naveo je Redžepović i dodao je njegovo saslušanje u policiji sinoć trajalo tri sata (od 20 do 22:55), a ne dvadesetak minuta kako mu je inicijalno predočeno.

„Tokom ta tri sata policajci su pokušali psihički da me slome. To je bio svojevrstan čin psihičkog maltretiranja i smatram da je to neopravdano i nedopustivo. Postavljali su mi isto pitanje: ‘Ko ti je dostavio informacije?’ Nekada su ta pitanja bila suptilnije formulisana“, naveo je Redžepović i dodao da smatra da nije bitno od koga je dobio informacije, već šta je objavljeno.

On je naveo i da je ministar Stefanović namerno zaboravio da saopšti da nije potpisao zapisnik jer je službenica MUP-a, kako je rekla, po nalogu tužioca morala da obriše deo iskaza jer se njemu nije dopao.

„Ona je u jednom trenutku otišla iz kancelarije na 15 minuta. Kada se vratila, saopštila mi je da joj je tužilac naredio da obriše jedan deo moje izjave. Ja na to nisam pristao i zapisnik nisam potpisao“, dodao je urednik portala Teleprompter.rs i dodao da neće pokleknuti pod pritiscima i pretnjama da je počinio krivično delo.

„Čuvaću identitet izvora i nastaviću da radim svoj posao. Smatram da bi i ministar trebalo da počne da radi svoj. Njegov posao nije da novinare naziva banditima jer su objavili nešto što se njemu ne dopada. Smatram da je ministar Stefanović takvim tvrdnjama pokazao da sumnja u sebe i u ono što govori, pa mu je bilo laše kriminalizovati jednog novinara“, rekao je Redžepović.

Portal Telepromper objavio je pre dva dana transkript razgovora Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP. U razgovoru se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Povezane vesti:

Stefanović: Urednik Telepromptera odbio poligraf

Pajtić iznosi dokaze o prisluškivanju

Poslanici o prisluškivanju

Polemika SNS-a i DS-a o prisluškivanju

Stefanović: Nismo prisluškivali Pajtića

Antić: Pajtićeve izmišljotine slične Milanovićevim

Direktor EMS-a:Nisam tražio mito od CWP

Država koja prisluškuje opoziciju nije pravna 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.