U trendu

Uredniku Tabloida određen pritvor zbog pretnji Vučiću

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana uredniku „Tabloida“ Milanu Malenoviću (52) koji se sumnjiči da je preko društvenih mreža uputio pretnje premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i nekim ministrima, dok je beogradski advokat Dejan Krstić (44), koji se sumnjiči za isto krivično delo, pušten da se brani sa slobode.

Oni su jutros uhapšeni u odvojenim akcijama policije.

Kako je Tanjugu rečeno u tužilaštvu, Malenoviću je određen pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi krivično delo.

Drugi osumnjičeni, Krstić, danas je uhapšen, saslušan u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal Višeg tužilaštva u Beogradu, koje je predložilo da mu se odredi pritvor, ali je sudija za prethodni postupak taj predlog odbio, rekao je Tanjugu njegov branilac Dragan Palibrk.

Ranije danas, policija je saopštila da je u dve odvojene akcije uhapsila 44. godišnjeg D.K. i 52. godišnjeg M.M. zbog postojanja sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Policija je, navedeno je u saopštenju, prilikom pretresa stanova osumnjičenih, privremeno oduzela računarsku opremu, koja je korišćena za upućivanje pretnji preko društvenih mreža.

Krstić je neposredno pred privođenje na svom Tviter nalogu objavio da mu stan pretresaju pripadnici Uprave za visokotehnološki kriminal.

(Tanjug)

Priključite se diskusiji o pretnji Vučiću. 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar