U trendu

Uroš Janković stavio na raspolaganje stranačke funkcije

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Uroš Janković, osumnjičen za malverzacije sa gradjevinskim zemljištem, izjavio je danas da stranci „stavlja na raspolaganje“ sve stranačke funkcije koje obavlja, do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.

Janković je na konferenciji za novinare u sedištu DSS kazao da na taj način želi da skine „neopravdan teret koji je stavljen DSS“, ali i da tužilaštvo i sud oslobodi pritiska, jer je u javnosti zbog izveštavanja pojedinih medija već osudjen.

Janković je uhapšen 7. novembra zbog sumnje da je sa još šest osoba trgovao zemljištem u Makiškom polju i da je tom prilikom za 245.000 evra oštećen fudbalski reperezentativac Srbije Vladimir Stojković. Jankovićevi prijatelji i prijatelji DSS dali su potom 50.000 evra za njegovo jemstvo.

„Nikada nisam zloupotrebio položaj i dodelio Stojkoviću državnu zemlju, a kamoli istu ili bilo koju drugu prodao. Nikada nisam uzeo mito, niti sam deo bilo koje organizovane i prevarantske grupe“, rekao je Janković.

On je kazao da će se vratiti u politiku, jer kako smatra, Srbiji su potrebni časni i pošteni ljudi, a da neće tužiti nikoga ko mu je izveštavajući o njegovom hapšenju naneo štetu.

Potpredsednik DSS Miloš Jovanović rekao je da smatra da Janković nije počinio nikakvo krivično delo i podsetio da i za njega važi pretpostavka nevinosti.

„Postoji neka čudna koincidencija izmedju nekih turbulencija u stranci, nekih političkih ozbiljnih neslaganja i onoga što se dogodilo sa Urošem Jankovićem… Medijski tretman tog dogadjaa nije bio preterano korektan i prednjačili su mediji koji imaju prilično i dobro razumevanje za politiku zapadnih sila“, rekao je Jovanović.

On je rekao da DSS  kreće u ozbiljnu  programsku, kadrovsku i organizacionu konsolidaciju, kao i da će uskoro biti javnosti predstavljeni dobri i konkretni rezultati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.