U trendu

Važno je šta kaže EU, a ne druge države

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je važno to što je Evropska unija rekla da je Srbija ispunila sve uslove za otvaranje poglavlja 23 i 24, a da sve druge priče koje dolaze iz Hrvatske nisu relevantne.

„Sve druge priče koje dolaze od bilo koje druge države, sada to bila i Hrvatska, trenutno nisu relevantne“, rekla je Mihajlović novinarima na graničnom prelazu Batrovici, upitana o varnicama Srbije i Hrvatske u vezi sa srpskim zakonom o regionalnoj jurisdikciji za ratne zločine.

Ona je rekla da Srbija ide dalje bez obzira na te priče.

„Mi ćemo i svim resorima uspostaviti evropske standarde“, rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade Srbije izjavila je ranije danas da očekuje da će nova vlada što pre biti formirana, kao i da se nada da će opet biti član kabineta Aleksandra Vučića.

Zorana Mihajlović je novinarima na graničnom prelazu Batrovci rekla da je nedavno razgovarala sa aktuelnim premijerom i mandatarom Aleksandrom Vučićem o projektima na kojima treba da se radi.

„Očekujem da ćemo zajedno raditi, ali on je taj koji predstavlja tim“, rekla je Zorana Mihajlović upitan da li očekuje ministarsko mesto u novoj vladi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.