U trendu

Večeras padavine i moguće nepogode

Veća količina padavina, od 30 do 50 litara po kvadratnom metru, očekuje se lokalno večeras, u toku noći i u utorak, i to u zapadnim, jugozapadnim i južnim krajevima, a ponegde se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, upozoravaju iz RHMZ.

Danas se u Srbiji očekuje naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, umerenim i jakim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će pre podne zahvatiti severne i zapadne, posle podne i uveče proširice se i na ostale krajeve Srbije.

Obilne padavine ocekuju se uveče i u toku noći ka utorku u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji i delovima Šumadije. Jutarnja temperatura kretaće se od 12 do 19 stepeni, a najviša dnevna od 20 na severozapadu do 32 stepena na istoku i jugoistoku zemlje.

U Beogradu se očekuje svežije vreme, ujutru pretežno sunčano, pre podne naoblačenje, od sredine dana sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

Duvace umeren, povremeno jak severozapadni vetar.

Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 24 stepena.

Što se tiče izgleda vremena za sedam dana, tačnije do 12.septembra, u utorak se očekuje oblačno i hladno, mestimično sa kišom, a na jugu i zapadu Srbije i pljuskovima sa grmljavinom gde se lokalno očekuje velika količina padavina.

Od srede promenljivo oblačno, malo toplije, u zapadnim i južnim krajevima mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar