U trendu

Veličanstven doček za Davora Štefaneka u Subotici

Osvajača prve olimpijske zlatne medalje u Riju za Srbiju, Davora Štefaneka, dočekalo je više hiljada Subotičana, a on im je sa balkona Gradske kuće odmah priznao da pred njima ima veću tremu nego što je imao na Olimpijskim igrama, prenose sportski mediji u Srbiji.

Davor je na balkon Gradske kuće u njegovm rodnom gradu izašao sa dugogodišnjim trenerom Sretenom Damjanovićem, a zatim su se najboljem rvaču na svetu pridružili i njegovi roditelji Damir i Đenđika, brat Danijel sa porodicom i devojka Dolores.- Subotica ima najbolje sportiste na svetu i to ne samo među rvačima, a ja sam sada to i potvrdio. Hvala vam svima na beskrajnoj podršci i moram da se zahvalim RK Spartak jer me ponovo primio za svog člana. Obećao sam ovu medalju i ispunio sam obećanje, a nadam se da ste i vi uživali. Moram vam priznati da ja uopšte još nisam svestan šta sam uradio. Verovatno će trebati nekoliko meseci da sve ovo shvatim. Ali, ovo je nešto posebno, ovo je san svakog sportiste – rekao je sugrađanima sa balkona Davor.

Još jednom je podsetio da je odavno rekao da želi da bude bolji od svog trenera.

– On je najbolji među najboljima i sada shvatam da ne mogu nikada da ga sustignem jer treba puno rada da bi se napravio šampion kao što je on to uradio ne jednom već više puta. Ne mogu da vam opišem koliko je lep osećaj što ste se okupili u ovako velikom broju. Živela Srbija! – rekao je Štefanek, a onda su Subotičani započeli višeminutne ovacije “Davore, Davoreeeee, Davoreeeee”.

Vesele i ponosne Subotičane zagrejao je Davorov prijatelj Dušan Svilar koji je na početku dočeka otpevao nekoliko hitova Zdravka Čolića, da bi posle obraćanja olimpijskog asa Štefanekovi i njegovi sugrađani zaigrali i zapevali uz “Igra rokenrol cela Jugoslavija” i “Moji su drugovi”.

– Nemojte zaboraviti da će u Suboticu stići još jedna medalja, a doneće je Kalinić. Dočekaćemo ga isto ovako, ali vas molim da bodrite i sve druge sportiste koji su u Riju – poručio je Davor Štefanek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.