U trendu

Veliko interesovanje kandidata za vojne škole

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da postoji veliko interesovanje učenika za upis u srednje vojne škole i na Vojnu akademiju i navelo da se za svako mesto u vojnoj školi prijavilo sedam kandidata.
U saopštenju se navodi da se na ovogodišnjem konkursu za 295 mesta u Vojnoj akademiji, na Medicinskom fakultetu VMA, Srednjoj vojnoj školi i u Vojnoj gimnaziji prijavilo ukupno 2.079 učenika, odnosno sedam na jedno mesto, što je za 191 više nego prošle godine.

Vojna akademija će u ovoj godini primiti 90 novih kadeta i za tu vojnu školu prijavilo se 606 kandidata, što predstavlja gotovo sedam kandidata na jedno slobodno mesto.

Za 25 mesta na Medicinskom fakultetu VMA stiglo je 180 prijava, dok se za 60 mesta u Srednjoj stručnoj vojnoj školi prijavilo 237 učenika.

Vojna gimnazija dobila je devet prijava za svako mesto, odnosno više od 1.050 prijava, a javio se jednak broj devojčica i dečaka.

Najveće interesovanje za vojne škole je u južnoj Srbiji, gde je Regionalni centar Ministarstva odbrane u Nišu registrovao gotovo 600 prijava na konkurse.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.