U trendu

Vesić: Novih 10 linija kao poprečne i direktne veze

Gradski saobraćaj poslednjih meseci menja se brzim tempom, bilo je 12 izmena u mreži linija, biće izmenjeno još pet linija i uvedeno pet novih, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, novim poprečnim vezama koje se ostvaruju pre svega na obodu grada, skraćuje se vreme pešačenja do autobusa, ali i putovanja između naselja zahvaljujući novim direktnim vezama.

„U narednom periodu planirali smo uvođenje nove linije 607: Surčin-Aerodrom-naselje Radio far-Novi Beograd (Pohorska). Produžićemo liniju 38 do Velikog Mokrog Luga, a liniju 709 do naselja „Zmaj” i Železničke stanice „Zemun”, čime se ostvaruje i veza sa „Bg vozom”. Spojićemo linije 705 i 706E, ali i promeniti trasu u delu pored tržnog centra „Zemun park”. Produžićemo i liniju 551 do Sremčice“, rekao je Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je najavio i uspostavljanje direktne linije 301 Ustanička-Grocka, nakon izgradnje okretnice u Grockoj, za šta se priprema tehnička dokumentacija.

Od 1. aprila biće produžena i linija 411 u Kovačevcu kod Mladenovca, dok se u dužem periodu planira uvođenje još dve minibus linije.

„Uz prethodne građevinske intervencije, planirano je uvođenje minibus linija 312, od naselja Klenak u Kaluđerici do naselja Leštane (Ravan) i 506 od Rušnja do Resnika, gde je problem poduži nagib puta i uzastopne krivine na prelazu preko pruge“, dodao je Vesić.

Poslednja u  nizu promena bilo je produženje autobuske linije 303 prošle nedelje kojom je čitav jedan deo Vrčina, levo od autoputa, dobio kvaliteten gradski prevoz – umesto pet polazaka dnevno, autobusi sada idu na svakih pola sata.

Vrčin je na taj način sada povezan i sa Smederevskim putem, pa je građanima značajno olakšano putovanje u Grocku, Boleč, Leštane, Vinču i Kaluđericu.

Prema najavama, pojačanja za predgrađe se od 1. aprila očekuju i na linijama 450, 465, 561A, 5527 i 522D.

Do sada su produžene trase linija 534, 89, 406, 505, 351 i 25P. Posle pet godina ponovo je uvedena tramvajska linija 11, a uvedene su i nove linije 36, 404 i 311, navedno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.