U trendu

Vesić: Rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića 10. avgusta

Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je da će 10. avgusta početi radovi na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića, koji će trajati 120 dana, čime će početi pretvaranje centra grada u pešačku zonu.

Vesić je najavio da će u narednih pet godina čitav centar grada u delu između Zelenog venca, Trga republike, Ulice braće Jugovića i Pariske ulice postati pešačka zona.

Gradski menadzer je za Jutarnji program TV Pink rekao da posle radova u Ulici Vuka Karadžića slede radovi u Zmaj Jovinoj, delu kod pošte i zatvaranje Obilićevog venca sa gornje strane, što znači da će se u garažu ulaziti sa donje strane.

Svake godine će se raditi po nekoliko ulica, sledeće godine Ulica Cara Lazara, zatim park ispred hotela „Palas“, najavio je Vesić.

Vesić je najavio da će u Ulici Vuka Karadžića biti kompletno zamenjene instalacije, da će ulica biti potpuno popločana i imati nove stubove javne rasvete i bašte.

„Sve fasade biće uređene, posebno fasada na uglu sa Ulicom Cara Lazara“, istakao je gradski menadžer.

Vesić je istakao da su održani sastanci sa predstavnicima skupštine stanara, ugostiteljima i ljudima koji imaju radnje i postignuti dogovori kako da im se pomogne tokom četiri meseca, jer se svakom rekonstrukcijom ometa život ljudi.

Gradski menadžer je najavio da sledeće godine počinje rekonstrukcija garaže Obilićev venac i da je predviđeno 220 novih garažnih mesta, a da će početi i izgradnja garaže na Studentskom trgu sa skoro 750 novih garažnih mesta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.