U trendu

Više javno tužilaštvo ne može ništa da kaže o slučaju Jajinci

Više javno tužilaštvo u Beogradu danas nije moglo da saopšti informacije o slučaju pronalaženja oružja u blizini porodične kuće predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima.

„Ne možemo sada da vam kažemo ništa u vezi sa tim“, rekli su u Višem tužilaštvu na pitanje dokle su stigli u istrazi slučaja Jajinci.

Radio-televizije Srbije prenela je danas da po nalogu predsednika Vlade niko od nadležnih državnih organa koji su zaduženi za bezbednost premijera, uključujući i MUP i civilne i vojne obaveštajne agencije, neće izlaziti u javnost sa informacijama o dogadjajima u Jajincima i na Novom Beogradu, dok se istraga ne okonča.

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić u medjuvremenu je odložio sednicu odbora koja je bila zakazana sa sutra. Sednica je odložena dok ne bude kompletiran izveštaj o ugrožavanju bezbednosti premijera Aleksandra Vučića i njegove porodice.U blizini Vučićeve porodične kuće u Jajincima u subotu su pronadjeni „zolja“, četiri ručne bombe i više od 100 metaka različitog kalibra.

U okviru istrage o tom oružju, u utorak uveče je u jednoj garaži na Novom Beogradu pronadjen automobil u kojem su nadjeni hekler, dva puta po 200 grama eksploziva, detonator, dva mobilna telefona za daljinsko aktiviranje eksploziva i pištolj.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je tokom istrage zbog oružja koje je pronadjeno u Jajincima evidentirano 97 „bezbednosno interesantnih osoba“, a da je saslušano njih 37, ali da nikome nije odredjeno zadržavanje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.