U trendu

Vlada nije ukinula Agenciju za privatizaciju

Pokret „Dosta je bilo“, na čijem je čelu Saša Radulović, optužio je danas Vladu Srbije da nije ukinula Agenciju za privatizaciju, kao što je trebalo da uradi po Zakonu o privatizaciji, nego da je samo promenila ime u Agenciju za vođenje sporova u postupku privatizacije“.

„Pomena imena je deo strategije zamajavanja građana koju sprovodi (premijer) Aleksandar Vučić. Poslovima zastupanja države u postupcima pred sudovima, arbitražama, organima uprave i drugim nadležnim organima bavi se Republičko javno pravobranilaštvo i nema nikakve racionalne potrebe da se osniva nova Agencija za vođenje sporova u postupku privatizacije“, navodi se u saopštenju.

Taj pokret je upozorio Vladu da se „ne igra“ sa dokumentacijom o privatizaciji koja je bila u Agenciji za privatizaciju, da se ne bi dogodilo da nestane kao što je nestala dokumentacija iz Narodne banke Srbije, posle petooktobarskih promena.

„Vučić ne sprovodi nikakve reforme, a ponajmanje racionalizaciju državne uprave gde su nagurani partijski kadrovi koji mu služe za održanje na vlasti. Deo službenika iz dosadašnje agencije je pre nove godine, preko partijske veze, prebačen u Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika, deo u Ministarstvo privrede, a deo u novoformiranu agenciju. Nova Agencija će imati i plaćeni Upravni odbor. Odbor kao i oni u kojima sede partijski kadrovi sa tako sjajnim poslovnim biografijama da Vlada mora da ih krije po cenu plaćanja upravnih sporova koje je pokrenuo pokret Dosta je bilo“, dodaje se.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar