U trendu

Vlast u Gornjem Milanovcu odbila raspravu o nezaposlenosti

Lokalna vlast u Gornjem Milanovcu odbila je danas da razmatra problem nezaposlenosti u tom gradu, a predlog da se raspravlja o tom pitanju nije prihvaćen zbog formalnih manjkavosti.

Odbornička grupa „Naš Milanovac“ uputila je predlog da se današnji dnevni red sednice Skupštine opštine (SO) proširi i da se razgovara o problemu nezaposlenosti, jer se broj mladih koji traže posao stalno povećava.

Zamenik šefa te odborničke grupe Dušan Vujošević u zahtevu upućenom SO rekao je da je naglo povećana nezaposlenost i da u Gornjem Milanovcu, od nekadašnjeg privrednog čuda, sada pojedinci nemaju od čega da žive.

„Mladi nakon okončanja studija ne žele da se vrate u svoj grad, svesni da neće dobiti priliku da rade. A u lokalnoj vlasti nema naznaka novih investicija koje bi dovele do novih radnih mesta“, istakao je Vujošević.

On je dodao da nema koncepta i ideja od lokalne samouprave kako bi se rešavao problem povećane nezaposlenosti.

Na njegov predlog iz SO stigao je odgovor koji je potpisao sekretar Aleksandar Jevtović u kome se naglašava da „isti sadrži manjkavosti u pogledu forme“ i da se po njemu „ne može postupati“.

Vujošević je na sednici bezuspešno pokušao da objasni da rasparava treba da bude podsticaj organizovanom radu na zapošljavanju i formiranju stalnog skupštinskog tela koje bi se bavilo ovim pitanjima.

Iz vladajuće većine, koju čine Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka, niko se nije javio za reč i predlog je odbijen.

Vujošević je za agenciju Beta izjavio da lokalna vlast u Gornjem Milanovcu zbog forme neće da rasporavlja o suštini i da ne želi da se suoči sa istinom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar