U trendu

Vojni i policijski sindikat protestuju ispred Vlade Srbije

Vojni sindikat Srbije (VSS) i Policijski sindikat Srbije (PSS) organizuju danas ispred zgrade Vlade Srbije novi protest na kojem će ukazati na težak socijalni položaj zaposlenih u policiji i vojsci i na, kako tvrde, urušavanje sistema bezbednosti.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je ranije da će današnji protest simbolično početi u minut do 12, kako bi se i na taj način ukazalo na goruće probleme pripadnika snaga bezbednosti, ali i na neke, kako smatraju, loše poteze u upravljanju tim sistemima.

Predsednik VSS Novica Antić rekao je da taj sindikat ne traži povećanje plata već da se u okviru sredstava odredjenih budžetom za vojsku obavi preraspodela i da se povećaju primanja za pripadnike vojske sa najnižom platom, kako bi se sprečio dalji odliv kadrova koji preti da ugrozi operativnu sposobnost vojske.

On je rekao da je stanje veoma teško jer profesionalni vojnici imaju tako male plate da moraju da rade po nekoliko poslova, a mnogi odlaze iz vojske.

Ta dva sindikata posle prvog zajedničkog protesta 27. novembra ispred Ministarstva odbrane, predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću predala su papir u kojem su predstavili svoje zahteve i vidjenje problema sa kojima su suočeni vojska i policija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)