U trendu

Vršac: SPS optužio naprednjake za ucenu

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) iz Vršca Ljubisav Šljivić optužio je predstavnike Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu da su ucenama primorali predsednika opštine Čedomira Živkovića da pređe u njihovu stranku, prenele su danas Novosti.

Šljivić je za Novosti (www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:577748-Vrsac-Zivkovic-u-taboru-SNS) kazao da je Živković bio pod velikim pritiskom naprednjaka da promeni stranku.

„Koliko znam, Živković je mesecima bio pod stravičnim pritiskom nekih poverenika SNS, o čemu je obavestio i policiju i tužilaštvo, ali to, očigledno, nije imalo efekta. Ne znam čime su ga ucenili, ali je svima jasno da je ovo bio iznuđen potez“, rekao je Šljivić.

Dnevnik nije uspeo da dobije reagovanje Živkovića, ali je citirao njegovo saopštenje u kome se navodi da je SNS stranka koja može da pomogne Vršcu.

„Smatram da je to stranka (SNS) koja ima veliki kapacitet, ali i želju i opredeljenost da pomogne Vršcu da dobije status grada i da kao takav nastavi dinamičan razvoj i u narednim godinama“, naveo je Živković.

On je bio predsednk Pokreta „Vršačka regija-evropska regija“.

Novosti navode da vladajuću koaliciju u Vršcu čine taj Pokret sa 15, SPS sa 10, SNS sa pet i LSV sa tri odbornika. Sve stranke su sporazum o koalicionoj saradnji potpisale samo sa Pokretom, ali ne i međusobno.

SNS i SPS su partneri i u republičkoj vladi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.