U trendu

Vučić će odluku o izborima saopštiti 1. marta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će odluku o izborima saopštiti u utorak, 1. marta na Radio-televiziji Srbije (RTS).

„Prvog marta ću da saopštim to“, rekao je Vučić novinarima danas u Rumi.

Vučić izjavio je ranije najavio da će narednih dana biti doneta odluka o izborima i da će oni koji ga kritikuju videti da li se uplašio narodne volje.

On je naveo da je raspisivanje izbora u nadležnosti predsednika Srbije i Skupštine Srbije.

Vučić je danas u Rumi ocenio i da je predsednik Tomislav Nikolić tačno odgovorio na to što se pisac Filip David ogradio od predsednikovog prisustva na svečanosti povodom proslave dana osnivanja Narodne biblioteke Srbije.

„Ne znam šta ima on da se ogradjuje. To je njegova stvar, imao bih ja tu pitanja, ali mislim da je predsednik odgovorio tačno“, rekao je Vučić novinarima u Rumi gde je otvorio francusku kompaniju „Hačinson“ za proizvodnju rashladne opreme za automobile.

Ovogodišnji dobitnik nagrade za Najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka u Srbiji Filip David juče se u Narodnoj biblioteci ogradio od prisustva predsednika Srbije Tomislava Nikolića rekavši da nikada nije podržavao njegovu politiku.

„Moram da se ogradim od prisustva Tomislava Nikolića. Poštujući instituciju predsednika, ja od 90-ih ne podržavam njegovu politiku“, rekao je David u obraćanju prisutnima na proslavi Dana Narodne biblioteke Srbije.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić kratko je prokomentarisao za televiziju N1 da za takav postupak Filipa David „nije bila potrebna ni hrabrost, ni vaspitanje“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar