U trendu

Vučić: Čekam dokaze Pentagona

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da čeka da Pentegon pruži bilo kakav dokaz da dvoje srpskih državljana u Libiji nije poginulo u američkom bombardovanju.

„Ne znam ko to kreira da su negde drugde stradali pa da dovlače tela… ne znam ko to kreira i teško mi je da u to poverujem ali hajde, čekam da nam američka stana pruži bilo kakav dokaz da to nisu uradili američki bombarderi…ili lovci“, rekao je Vučić. 

On je dodao da se rezultati obdukcija tela dvoje poginulih koje su obavili srpski i libijskih stručnjaci poklapaju a najavio je da će sutra u Vladi Srbije sastati sa američkim ambasadorom u Beogadu Kajlom Skatom s kojim će, kako je rekao, razgovarati o svemu.

„Važno je da naši odnosi sa SAD ne budu zamznuti i da onaj pozitivni trend koji smo imali bude nastavljen jer nam od toga u dobroj meri zavisi i budućnost zemlje i dece s čime niko nema pravo da se igra“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije nakon sastanka s predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. 

Vučić je izjavio i da će narednih dana biti doneta odluka o izborima i da će oni koji ga kritikuju videti da li se uplašio narodne volje.

„Govore Vučić nema podršku, ni poverenje, da se uplašio narodne volje, i da ću kao da iskoristim migrantsku krizu za otkazivanje izbora. Dobro je dok me vide uplašenog iako se na to nikada ne bi kladio“, rekao je Vučić.

On je naveo da je raspisivanje izbora u nadležnosti predsednika Srbije i Skupštine Srbije, „ali da ćemo videti kad“.

„Ali da li ću ja da donesem tu odluku zavisi od toga da li sam se uplašio, to će da vide narednih nekoliko dana“, kazao je Vučić.

Povezane vesti:

Autopsijom potvrdjeno da su službenici poginuli od detonacija

Vašington i dalje odbacuje odgovornost za smrt dvoje srpskih državljana u Libiji

Avion sa telima službenika srpske ambasade sleteo u Beograd

Džon Keri izrazio saučešće zbog pogibije srpskih službenika

Amerikanci nisu znali za dvoje Srba na mestu bombardovanja

Srbija zaslužuje konkretan odgovor od SAD o poginulim službenicima

Srpski službenici bili bi oslobodjeni da nisu poginuli

Saučešće ambasade SAD zbog nastradalih u Libiji

Ubijeni oteti službenici srpske ambasade u Libiji

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar