U trendu

Vučić i Čepurin: Presuda Karadžiću ne sme da dovode u pitanje status RS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin saglasili su se danas da presuda bivšem predsedniku Republike Srpske (RS) Radovanu Karadžiću pred Haškm tribunalom ne sme da bude iskorišćena za pokušaj nametanja kolektivne krivice jednom narodu niti za dovodjenje u pitanje statusa RS, koji proističe iz Dejtonskog sporazuma.
Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Čepurin sastali su se danas u Beogradu a osim o presudi Haškog tribunala bilo je reči i o 17. godišnjici NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije.

„Čepurin je izrazio podršku i solidarnost sa Srbijom i srpskim narodom povodom godišnjice početka bombardovanja Jugoslavije od strane NATO. Istaknuto je da su i 17 godina nakon tragičnih dogajaja vidljive teške posledice agresije, koja je dovela do mnogobrojnih ljudskih žrtava, velike materijalne štete, te drastičnih posledica po mir i stabilnost u regionu“, navodi se.

Srpski premijer i ruski ambasador su razgovarali i o pitanju vojne neutralnosti Srbije kao „značajnom faktoru koji doprinosi jačanju bezbednosti i stabilnosti na Balkanu, ali i u Evropi u celini“.

„Ambasador Čepurin je izrazio negodovanje zbog kampanje laži koji predstavnici pojedinih nevladinih organizacija iznose protiv uloge Rusije u oslobodilačkom Drugom svetskom ratu, u isto vreme zahvalivši rukovodstvu Srbije na privrženosti očuvanju ideala antifašističke borbe i istorijske istine“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar