U trendu

Vučić i Merkel: Reforme se ne poštuju samo u Srbiji

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ponosan je što je nemačka kancelarka Angela Merkel umela, kako je rekao, da poštuje ekonomske reforme koje je Srbija sprovela, koje našoj zemlji otvaraju vrata u svetu, a koje samo mi Srbi ne umemo da poštujemo.

Vučić je, nakon večere sa Merkelovom, koja je trajala sat duže od predviđenog vremena, što je prilično neuobičajeno za kancelarku, koja se uvek u minut drži planiranog rasporeda, sumirajući utiske rekao:

„To je počast za Srbiju, ali i satisfakcija za mene lično, to jest potvrda da sam radio vredno i posvećeno, a neka mi se u Srbiji i dalje smeju i neka misle da ne znam šta radim“.

Večera u vili Bokeljka protekla je u prilično prijateljskoj atmosferi te da je, kako se navodi, Merkelova uz razgovor o problemima sa kojima se Srbija susreće, sve iznenadila svojom duhovitošću.

Osim folklornih grupa koje su je sačekale ispred vile Bokeljka, nemačku kancelarku oduševili su i srpski specijaliteti koji su servirani, kao i domaća vina.

Budući da je, kako se navodi Merkelova po struci fizičarka, naročito joj se dopao poklon koji joj je Vučić urucio – knjigu o Nikoli Tesli, iz ograničene serije koja se ne može naći u slobodnoj prodaji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)