U trendu

Vučić: Napad bio dobro organizovan i pripremljen

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je napad na njega u Potočarima bio dobro organizovan i pripremljen.

Prvi incident izazvali su navijači jednog fudbalskog kluba iz Srbije, a posle polaganja cveća usledio je dobro organizovan i pripremljen napad kamenjem, pesnicama, nogama, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da iza napada ne stoje porodice žrtava.

On je dodao da ga je kamenica pogodila u donju usnu, da su mu naočare polomljene.

Moja ruka prema bošnjačkom narodu ostaje ispružena, istakao je Vučić i dodao da će nastaviti sa tom politikom.

Budala ima svuda, istakao je on.

Narodu u Republici Spskoj je poručio da ne treba da se oseća ponižen, već da neki drugi trba da razmisle šta su danas radili.

Zahvalio se specijalcima Srbije i Republike Srpske koji su pomogli srpskoj delegaciji da se izvuče iz Potočara.

Vučić u Potočarima: Od dobrodošlice do kamenovanja

Slike i reči sa obelažavanja dve decenije od ratnog zlovčina u Srebrenici obišle su danas region, koji je posetu srpske delegacije predvođene premijerom Aleksandrom Vučićem u Potočarima mogao da isprati iz dva ugla – od dobrodošlice, do kamenovanja.

Prisustvu i porukama srpskog premijera u prvom delu dana posvećena je posebna pažnja, prestižni regionlani mediji u prvi plan stavlili su njegov susret sa majkama Srebrenice koje su mu na rever okačile „Srebrenički cvet“ i poželile dobrodošlicu.

Pažnja medija bila je posvećena Vučićevim porukama javnosti da Srbija osuđuje zločin, a ruka pomirenja ostaje pružena, njegovim rečima upisanim u Knjigu žalosti da je vreme da počne da se gradi drugačija budućnost srpskog i bošnjackog naroda, kao i zahvalnosti koju mu je uputio Bil Klinton zbog hraborosti da dođe u Potočare.

Kraj komemoracije doneo je i novu sluku i naslove u elektronskim izdanjima većine regionalnih medija: „Srpski premijer napadnut u Srebrenici“.

Vučić je zadobio više udaraca kamenjem, a nakon incidenta uspešno je evakusan zajedno sa članovima delegacije ka Skelanima, na granici Srbije i BiH, potvrdio je Tanjugu ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Sarajevska i banjalučka mediji prenose detalje incidenatra, „Dnevni zvaz“ tvrdi da je uhapšen jedan od napadača, dok se fotografije i video napada „vrte“ na svim informativnim portalima.

Agencije Fena i Hina donose izveštaje sa lica mesta, opsisujući u detalje napad na srpskog premijera, crnogorski javni servis takođe.

Dok zagenački portal Index navodi da je Vučića spasavao reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović, Hrvatska televizija je vest naslovila sa  „Vučićeva prisutnost izazvala burno negodovanje – napadnut i izviždan“.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.