U trendu

Vučić: Ne razumem uvek zvaničnike Hrvatske

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi najbolje odnose sa Hrvatskom ali da ne razume uvek zvaničnike te zemlje koji su proteklih dana najavljivali mogućnost blokade evropskog puta Srbije ukoliko ne ispuni sve uslove vezane za saradnju sa Hagom i pravima manjina.

Vučić je u Ljigu rekao novinarima i da će Srbija, u nastavku evropskog puta, nastaviti svoj posao da radi marljivo i predano ne dozvoljavajući nikome da ponižava njene gradjane.

On je rekao i da se sve vreme trudi da prećuti i da ne odgovori na različite vrste pravokacija iz Hrvatske, istakavši da će tako nastaviti da se ponaša i ubuduće.

„Ćutao sam i ni reč nisam rekao kada su dali zvaničnu dozvolu ustaškim crnokošuljašima da se šetaju po Zagrebu, ne zato što mi reakcija ne bi donela političke poene u Srbiji, nego zato što sam želeo da sačuvamo otvorene i dobre odnose sa našim hrvatskim komšijama“, rekao je Vučić.

Vučić kaže da je prećutao i sve pridike kojih se nije uplašio i koje nisu bile argumentovane jer su stabilnost i mir u regionu od ključnog značaja za Srbiju i njene gradjane.

„Zato ću nastaviti tako da se ponašam ali moram da priznam da uvek ne razumem hrvatske zvaničnike…i  to je najteže što ću da izgovorim“, rekao je on

Vučić je naveo i da će Srbija svoj posao da radi marljivo i odgovorno ali da nikome neće dozvoliti  da ponižava ili da misli da može da ponižava njene gradjane.

„Ne želimo da se svadjamo ni sa kim pa ni sa njima, ne želimo svoju snagu ni na kome, ni prema kome da pokazujemo, ali ne želimo da nikome dozvolimo da nas ponižava ili da pomisli da mu je dozvoljeno da ponižava gradjane Srbije“, rekao je on.

Vučić je naveo da Srbija želi najbolje moguće odnose sa svima.

„Samo pustite Srbiju na miru, ništa nam više nije potrebno, samo nas ostavite da živimo svoje živote, ništa vam ne činimo čak vam i ne pominjemo svaki dan 300.000 ljudi koje ste proterali sa svojih ognjišta“, rekao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.