U trendu

Vučić: Niko javno ne osudjuje ćutanje BiH

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Njujorku da je povodom izjave ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića dobio brojne poruke podrške stranih političara koji su mu poručili da ne obraća pažnju na njega, ali da niko od njih nije javno osudio to što povodom toga ćuti rukovodstvo Bosne i Hercegovine (BiH).

On je za Televiziju B92 kazao da, „na žalost“, ima onih koji dele mišljenje Halilovića.

„Poštujemo BiH i njen teritorijalni integritet, ali nećemo dozvoliti nestanak Republike Srpske (RS), u skladu sa Dejtonskim sporazumom“, rekao je Vučić.

Halilović je ranije za jednu bosansku televiziju izjavio da je u BiH moguć novi oružani sukob ako vlasti RS ostanu pri nameri da održe referendum o Danu republike 25. septembra.
 
Govoreći o boravku u sedištu UN u Njujorku, Vučić je kazao da se sastao sa brojnim državnicima kojima je predstavio uspehe Srbije na planu ekonomskih reformi.

On je dodao da posle Njujorka putuje za Beč gde će učestvovati na samitu o migracijama.

„Moramo da znamo šta možemo da preduzimamo. Brine me dodatno podizanje zidova, ali neki moji saradnici su bili u pravu, zidovi ne rešavaju probleme, ali mi ne možemo da budemo parking za izbeglice“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.