U trendu

Vučić očekuje da uskoro bude otvoreno prvo poglavlje u pregovorima sa EU

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da od Nemačke očekuje da će održati reč i da će Beograd uskoro otvoriti prva poglavlja u pregovorima sa EU o pristupanju.

Kako prenosi RTS, Vučić je novinarima u Beču rekao da je Srbija ispunila svoje obaveze, a on, kako je naveo, veruje u „nemačku reč i reč kancelarke Merkel“.

„Ispunili smo sve tačke koje su stavljene pred nas. Naravno da će biti nekih koji će nalaziti i ono čega nema, ali verujem u nemačku reč, u nemačko slovo, u reči kancelarke Merkel. Znam šta je rekla. Postavljeni su nam teški uslovi, koje je Srbija ispunila, i siguran sam da će to isto učiniti i Nemačka, a ostale zemlje Evropske unije slediti taj primer“, rekao je Vučić.U Beču sutra počinje skup posvećen zapadnom Balkanu, a premijera Srbije očekuju susreti s bitnim zvaničnicima EU, među kojima je i nemačka kancelarka Angela Merkel.

Vučić je najavio da će sutra u Beču biti reči i o izbegličkoj krizi i istakao da je ponosan na to kako Srbija i njen narod postupaju prema ljudima izbeglim iz ratom zahvaćenih zemalja Bliskog istoka, uz ocenu da se Srbija u ovoj krizi ponaša odgovornije i od pojedinih članica EU.

„Ponosan sam što Srbija jedina u potpunosti ozbiljno i odgovorno ispunjava ne samo međunarodne obaveze već i moralne, prema ljudima koji hiljade kilometara prelaze kako bi spasli decu, u potrazi za boljim životom“, rekao je Vučić.

Posebno je istakao da u Srbiji nije bilo primene nikakve sile prema migrantima i da im vojska i policija pomažu i ne staju im na muku, niti ih maltretiraju.Onima koji u Srbiji žele da se obračunavaju sa izbeglicama, poručio je da to neće moći, te da Srbija neće postavljati električne ograde i zidove.

„Te ideje koje su bliske totalitarnim režimima neka nose u druge zemlje. Srbija će znati kako s tim da se obračuna“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar