U trendu

Vučić: Otvaranje poglavlja 19. jula

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da će pristupna poglavlja 23 i 24 u pregovorima za članstvo Srbije u EU biti otvorena 19. jula, pošto je Hrvatska dala pristanak.

Otvaranje poglavlja sledi 19. jula, to je potvrdila i nemačka kancelarka Angela Merkel, a i Hrvatska se složila, rekao je Vučić novinarima u Parizu posle konferencije lidera Zapadnog Balkana i EU.

Prethodno je danas evropski komesar za proširenje Johanes Han naveo na Tviteru da je Hrvatska, koja se jedina protivila otvaranju novih poglavlja sa Srbijom, danas dala pristanak.

Hrvatska radio televizija prenosi da je Angela Merkel na samitu u Parizu obavestila Vučića da su uklonjene i posljednje prepreke za otvaranje pregovaračkog poglavlja 23.

Upućeni diplomatski izvori na samitu EU-Zapadni Balkan u Parizu rekli su prethodno agenciji Beta da mogući dogovor o otvaranju poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije treba ponovo da bude razmotren na zasedanju Radne grupe Saveta EU za proširivanje (COELA) sutra u Briselu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.