U trendu

Vučić: Penzionerima sledeće srede po 5.000 dinara

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u sredu, 23. novembra, svi penzioneri dobiti jednokratnu pomoć od 5.000 dinara.

Vučić je, na ceremoniji povodom otvaranja kineske fabrike Eurofiber u Ćupriji, najavio je i da će naredne godine jednokratna pomoć penzionerima možda biti isplaćena i dva puta, ako to ekonomski rezultati dozvole.

„To ne znači mnogo mom ocu i majci koji imaju najveće penzije i kojima je najviše i uzeto, fakultetski su obrazovani, ceo život su radili u nekim institucijama. Mada i njima znači ta pomoć. Šta mislite koliko to znači nekom penzioneru od 70 ili 80 godina u nekom ćuprijskom selu ili penzioneru u Babušnici, Beloj Palanci, Surdulici“, rekao je Vučić.

Premijer je kazao da će deficit biti veći za sto miliona evra kada se penzionerima isplati po 5.000 dinara.

„Mi imamo 1.770.000 penzionera. Ali, penzioneri su to zaslužiili. Oni su hrabri, posvećeni, vole ovu zemlju i bili su uz vladu kada je bilo najteže. Da nije bilo tih mera, ne bi bilo ništa“, ocenio je Vučić.

Vučič je najavio da će budžet sledeće godine biti delimično razvojni i da očekuje rast BDP-a od 3,5 odsto.

„Očekujem da prodajom Aerodroma dobijemo preko 350 miliona,  s koncesijama u narednih 30 godina, to će biti preko 550 ili 600 miliona. I to ulazi u budžet kao privatizacioni prihod. Računamo da imamo grinfild i braunfild (investicije) od oko dve milijarde. Dogodine će ići preko 2,5 milijarde. I to je rast podstaknut investicijama i snažnijim izvozom Srbije. Važno je da podstičemo izvoz i to je drugi stub na kome zasnivamo naš rast“, rekao je Vučić.

Povodom sto dana vlada, Vučić je ocenio da su ministri pristojno i dobro radili, a da je on mogao i mora uvek bolje. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar