U trendu

Vučić: Politizacija hapšenja je 'politički folklor'

Premijer Srbije Aleksandar Vučić nije želeo danas da komentariše jučerašnje hapšenje više od 80 osoba, medju kojima su i nekadašnji visoki zvaničnici Srbije, ali je rekao da će pravosudje i nezavisni organi uvek imati podršku vlade za svoj rad.

„Ne bih da komentarišem rad nadležnih instutucija. Želim im efikasan rad. To je njihova nadležnost i uvek će imati podršku vlade za svoj rad“, kazao je Vučić prilikom otvaranja deonice severne pristupne saobraćajnice mostu „Mihajlo Pupin“, od Ovčanskog do Pančevačkog puta kod Beograda.

Upitan da prokomentariše ocenu predsednika Demokratske stranke Bojana Pajtića da je reč o politički motivisanim hapšenjima, Vučić je rekao da je to politički folklor i da se prilikom svakog hapšenja „čuju iste priče i izgovori“.

U okviru borbe protiv korupcije policija je juče u Srbiji uhapsila više od 80 osoba, medju kojima i bivšeg ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i njegove pomoćnike.

Vučić je izjavio i da Srbija želi najbolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom i da neće ulaziti ni u kakve svadje sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem. 

„Treći put slušam kritike iz Sarajeva i treći put ću ih prećutati, jer Srbija želi najbolje odnose sa BiH“, kazao je Vučić komentarišući izjavu Izetbegovića da njegova podrška politici predsednika Republike Srpske Milorada Dodika predstavlja povratak politici „inata i konflikta“ zbog prethodne najave da će „gotovo cela Vlada Srbije prisustvovati obeležavanju Dana Republike Srpske 9. januara u Banjaluci“.

Vučić je prilikom otvaranja deonice severne pristupne saobraćajnice mostu „Mihajlo Pupin“, od Ovčanskog do Pančevačkog puta kod Beograda, ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali i da „voli Republiku Srpsku“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.