U trendu

Vučić primio holandskog ambasadora Hendrika van den Dola

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Holandije Hendrika van den Dola, i tom prilikom je istakao značaj kontinuirane podrške Holandije evrointegracijama Srbije, koja je posebno došla do izražaja tokom predsedavanja te zemlje Evropskoj uniji u prvoj polovini ove godine, saopšteno je iz vlade.

Vučić je zahvalio na pismu u kojem mu je holandski premijer Mark Rute čestitao na ponovnom imenovanju i poželeo mu da sa mnogo mudrosti i uspeha obavlja važnu dužnost.

Premijer Srbije je izrazio zadovoljstvo što se uvećavaju holandske investicije u Srbiji, pa je Holandija, sa uloženih oko šest milijardi evra, postala najveći investitor, dok holandske kompanije zapošljavaju oko 15.000 radnika.

Ambasador Van den Dol ocenio je da je jasna opredeljenost Srbije za nastavak evropskog puta, kao i da je vidljiv napredak u sprovođenju društvenih i ekonomskih reformi i rekao da to stvara i bezbednije poslovno okruženje, navodi se u saopštenju.

On je izrazio nadu da će biti održana dinamika otvaranja poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Van den Dol je naveo nekoliko holandskih kompanija koje uskoro počinju da posluju u Srbiji ili šire već postojeće poslovanje i naglasio i konstruktivnu ulogu Srbije u očuvanju regionalne stabilnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.