U trendu

Vučić razgovarao s Valsom u Parizu

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu s predsednikom Vlade Francuske Manuelom Valsom o bilateralnoj saradnji, evrointegracijama, situaciji u regionu Zapadnog Balkana, bezbednosnoj situaciji u Evropi i borbi protiv terorizma.

Kako je saopštila Vlada Srbije, tokom razgovora Vals je rekao da je odnose dveju zemalja neophodno jačati, s posebnim osvrtom na ekonomsku saradnju.

„Francuska podržava Srbiju na evropskom putu i želi da učestvuje u vašem ekonomskom napretku“, istakao je Vals.

Vals je čestitao Vučiću na, kako je naveo, brilijantnim rezultatima postignutim tokom poslednjih izbora, dodavši da je to jasan mandat za sprovodjenje politike za koju se srpski premijer zalagao i u svom prethodnom mandatu.

On je Vučiću preneo želju francuskog predsednika Fransoa Olanda da u što skorije vreme poseti Srbiju, dodavši da bi to bio dobar početak nove etape u razvoju ekonomske saradnje i privlačenja što većeg broja srednjih preduzeća da investiraju u Srbiji.

Vučić je rekao da je Srbiji neophodan što veći broj francuskih kompanija i da je pravi trenutak za ostvarenje nove ere u razvoju ekonomskih odnosa dveju zemalja, o čemu će razgovarati i s francuskim investitorima na sastanku koji će biti održan u Beogradu u novembru ove godine.

„Kada smo se pre dve godine prvi put sreli, Srbija nije bila ekonomski jaka. Sada jeste“, rekao jer Vučić.

Vučić je Valsa informisao o ekonomskim reformama koje su u poslednje dve godine sprovedene u Srbiji.

Vučić je rekao da više nije zabrinut za ekonomski napredak Srbije, već da je njegov najveći strah destabilizacija Balkana i da je zbog toga veoma važna uloga Francuske u regionu Zapadnog Balkana i njena podrška evrintegracijama Srbije.

Premijer Srbije pozvao je Olanda i Valsa da u što skorije vreme posete Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar