U trendu

Vučić: Šokiran sam postupkom Gašića (Video)

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je šokiran postupkom ministra odbrane Bratislava Gašića.

„Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojni ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja“, rekao je premijer Vučić.

„Razume se, u skladu sa tim, donećemo odluku o tome kako i na koji način ćemo i sopstvene odgovornosti i sve drugo preispitati u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Gašić: Izvinjavam se novinarki i javnosti, kajem se

Ministar odbrane Bratislav Gašić izvinio se novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog, kako je naveo, njegovog sramnog i skandaloznog ponašanja.

„Želim da se javno izvinim novinarki Zlatiji Labović i srpskoj javnosti zbog mog sramnog i skandaloznog ponašanja. Opravdanja na moju izjavu, šta god u ovom trenutku izgovorio, jednostavno nemam“, naveo je Gašić u saopštenju.

„Molim novinarku TV B92 Zlatiju Labović i sve građane Srbije da mi veruju da se zbog izjave iskreno kajem“, rekao je Gašić.

Ministar odbrane Gašić, dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete „Prvoj petoletki namenskoj“, rekao je da „voli novinarke koje lako kleknu“, naveo je B92.

Novinari su čekali ministra za izjavu, a neki od njih, među kojima je i dopisnica B92, čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vreme napolju, a zatim je, videvši novinarku koja kleči, rekao: „Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu“.

Video-tonski snimak ovog incidenta okačio je anonimni Tviteraš i na njemu se jasno čuje šta je Gašić rekao.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.